1 2 5 4

DIMCON

Gepubliceerd: 22 November 2016

Het Museum van Holambra en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) hebben 22 november jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel om de fotocollectie van het museum digitaal onder te brengen op de RCE-website www.collectienederland.nl.

Deze website verzamelt en publiceert beeldmateriaal en beschrijvingen van objecten van Nederlandse musea en nu dus ook van het eerste museum met Nederlands-Braziliaans erfgoed uit Holambra in Brazilië. De eerste tweehonderd fotos van Holambra staan inmiddels online en de komende tijd zal verder worden gewerkt om dit aantal tot uiteindelijk ruim 3000 foto's op te voeren en om meer achtergrondinformatie over het museum en de collecties te geven.

Met deze overeenkomst en de gemaakte afspraken ten aanzien van de fotobeschijvingen en de digitale aanlevering is een belangrijke vervolgstap gezet om migratie-erfgoed te digitaliseren, duurzaam op te slaan en online beschikbaar te stellen. Ook over auteursrechten en privacy is uitgebreid nagedacht en zijn er afspraken gemaakt. Mogelijk dat in de toekomst ook een deel van het archief van het museum op dezelfde website kan worden geplaatst. Dit zal nader worden onderzocht.

logoMuseuHolambra   logo rce primary


TULIPANA partners

  logoMuseuHolambra logo-AN  APESP  ArchivoParana 

 ACBH NVR2      Castrolanda 

 CGHD  a Koningkrijkdernederlanden1    logo rce DutchCulture