1 2 5 4

Hoe de Coöperatie van Nederlandse boeren en tuinders zich ontwikkelde tot de Bloemenstad van Brazilië

HolambraCidadeNa voor de tweede keer uitverkocht te zijn geweest, is het Museum van Holambra erin geslaagd om een derde editie uit te geven van het meest complete en recente boek over Holambra. Naast een uitgebreide beschrijving van het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de Nederlandse kolonie, bevat het boek ook vele foto’s uit de beginperiode en het huidige Holambra.

De eerste editie van het boek verscheen in 1998, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Holambra en is geschreven door Kees Wijnen. Bij de uitgave van de tweede editie is besloten het boek te actualiseren en aan te vullen met een deel dat de ontwikkeling van Holambra tussen 1998 en 2012 beschrijft. Deze aanvulling stond onder redactie van Annemarie van der Knaap en is ook terug te vinden in de nieuwe, derde editie.

Het boek is tweetalig (Nederlands en Portugees) en in maar liefst 425 pagina’s worden diverse thema’s beschreven, zoals het wonen en leven op Holambra, het onderwijs, de gezondheidszorg en de economische ontwikkeling (m.n. de agrarische sector en het toerisme). Daarnaast is er ook aandacht voor sociaal-culturele aspecten, het leven in een  Braziliaanse samenleving en de relatie met Nederland.

Binnenkort is de nieuwe editie ook in Nederland verkrijgbaar.
Belangstellenden kunnen het boek bestellen of nadere informatie verkrijgen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HolambraCidadeHOLAMBRA Cidade das Flores - Bloemenstad

Het meest recente en complete boek over Holambra
Een compleet overzicht van een bijzondere emigratiegeschiedenis

tweetalig (NL/P) en rijk geïllustreerd

  • 425 pagina's
  • met veel foto's
  • tweetalig (Nederlands / Portugees)
  • geactualiseerd (1948 - 2012)
  • harde kaft
  • formaat A4 (21 x 30 cm)

De kosten bedragen €27,50 (excl. verzendkosten binnen Nederland).

 

TULIPANA partners

  logoMuseuHolambra logo-AN  APESP  ArchivoParana 

 ACBH NVR2      Castrolanda 

 CGHD  a Koningkrijkdernederlanden1    logo rce DutchCulture